V KONFERENCIJA MREVUK-A FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE
DATUM: 05.12.2016


U periodu od 01-03.12.2016. godine održana je konferencija mreVUK-a Federacije Bosne i Hercegovine u Hotelu „Orion“ Ormanica kod Srebrenika. Istoj su prisustvovali predsjednici Mreža savjeta i vijeća učenika Bosne i Hercegovine.

Prvi dio konferencije bio je osmišljavanje i pronalazak načina za što bolju promociju mreSVUBiH-a. Predsjednici u bili podijeljeni u grupe, a zadatak im je bio osmisliti PR strategiju na što kreativniji način. Od svih napisanih prijedloga treneri su izvršili selekciju i napravili jednu koja je obuhvatila većinu napisanih prijedloga.

Nakon toga, na red je došlo planiranje završne kampanje za tekuću školsku godinu. Poslije revizije prošlogodišnjih kampanja, uslijedilo je iznošenje problema srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini na kojima bi se zasnivala kampanja. To su bili mobilnost mladih, nerazumijevanje od strane vlasti, proces pomirenja, obrazovanje koje ubija kreativnost i 13 pitanja srednjoškolaca. Nakon mnogo prijedloga o temi kampanje, ona će se, na kraju, odnositi na pozitivne strane srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini. Njen naziv je „Želimo znati kako u ovoj zemlji ostati“. 

 
Razvoj vijeća učenika i osnivanje Mreže vijeća učenika kantona omogućili OKC Banja Luka i National Endowment for Democracy (NED).

Copyright © by OKC 2008 | Design by ReCreative Solutions