TRENING ZA PREDSTAVNIKE MREVUK-A ZENIčKO - DOBOJSKOG I BOSANSKO - PODRINJSKOG KANTONA GORAžDE
DATUM: 21.11.2016

Predstavničko tijelo srednjoškolaca  Zeničko-dobojskog kantona, u periodu od 18.-20.11.2016. godine prisustvovalu je trening sastanku u prostorijama Franjevačke klasične gimnazije u Visokom.
Učesnici su kroz trenig jačali kapacitete  timskog rada, motivacije te usvojili plan aktivnosti za školsku godinu 2016/17. te je izabrano i novo rukovodstvo mreže.

Srednjoškolci su dogovorili aktivnosti koje će jačati odnos Vijeća učenika s lokalnim vlastima u njihovim gradovima, modernizovati nastavni plan i program, jačati saobraćajnu kulutru i preventivno djelovanje u sprječavanju saobraćajnih opasnosti. Dogovorena je i „Kafa s ministrom“ kao i tradicionalni projekti „Jedan slatkiš, jedno dijete“ i „Ostavi trag“.
Pored pomenutih aktivnosti, učesnici su imali rekreativni program u sportskoj dvorani Gimnazije.

Trening je posjetio i zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona g-din Senaid Begić, sa kojim su srednjoškolci razgovarali o aktuelnim problemima, učešću srednjoškolca u radu Skupštine, sigurnosti srednjoškolaca i budućim zajedničkim aktivnostima.

 
Razvoj vijeća učenika i osnivanje Mreže vijeća učenika kantona omogućili OKC Banja Luka i National Endowment for Democracy (NED).

Copyright © by OKC 2008 | Design by ReCreative Solutions