TRENING ZA PREDSTAVNIKE MREVUK-A KANTONA SARAJEVO
DATUM: 16.11.2016


Mreža vijeća učenika Kantona Sarajevo  je u Hotelu „Hollywood“ u Sarajevu od 16. do 18. novembra 2016. održala trodnevni trening za predsjednike vijeća učenika čiji je cilj bio povezivanje, razmjena ideja, diskusija o problemima koji su zajednički srednjoškolcima kantona, te razmjena iskustava dobre prakse u radu vijeća učenika  sa prostora Kantona Sarajevo.

Tokom trodnevnog treninga lideri svih srednjih škola Kantona Sarajevo su birali svoje rukovodstvo, planirali svoje godišnje aktivnosti i diskutovali o tome kako da pokrenu i motivišu učenike svojih škola da budu što aktivniji i da pokreću pozitivne promjene u svom društvu.

U sklopu seminara obilježen je i Međunarodni dan srednjoškolaca, na kojem je prisustvovalo preko 250 srednjoškolaca iz svih srednjih škola Kantona Sarajevo.

Predsjednica Mreže vijeća učenika Kantona Sarajevo, Aida Osmanagić je ovom prilikom iskazala zadovoljstvo zbog održane aktivnosti, same organizacije i realizacije akcije, kao i pozitivnim reakcijama koje je ista izazvala kod građana koji su se zatekli na mjesto održavanja preformansa.

Na treningu su i isplanirane aktivnosti koje će biti realizovane u školskoj 2016/17. godini, a neke od njih su: „Moć je u nečemu malom“ „Jedan dan – druga škola“, kao i održavanje sastanaka sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

U toku ove školske godine biće realizovani i projekti mreSVUBiH-a: „Jedan slatkiš – jedno dijete“ i „Ostavi trag“.

 
Razvoj vijeća učenika i osnivanje Mreže vijeća učenika kantona omogućili OKC Banja Luka i National Endowment for Democracy (NED).

Copyright © by OKC 2008 | Design by ReCreative Solutions