X KONFERENCIJA MREžE SAVJETA UčENIKA REPUBLIKE SRPSKE
DATUM: 04.11.2016


X konferencija Mreže savjeta učenika Republike Srpske održana je od 31.10. do 04.11.2016. godine na Bardači u organizaciji Omladinskog komunikativnog centra iz Banjaluke, Agencije za saradnju, edukaciju i razvoj i donatora konferencije Ministarstva omladine, porodice i sporta Republike Srpske. Konferenciji su prisustvovali predstavnici Savjeta učenika 89 srednjih škola u Republici Srpskoj, koliko ih je aktivno u mRESURS-u.

Učesnici su za četiri dana provedena na konferenciji analizirali rad mRESURS-a u 2015/16. školskoj godini, naveli probleme koje su učenici škola uvidjeli, osmislili plan rada mreže, izabrali rukovodstvo mRESURS-a za tekuću školsku 2016/17. školsku godinu. Pored navedenih aktivnosti na ovoj konferenciji prisutni predstavnici Savjeta učenika su imali priliku da učestvuju u radionicama grupe trenera Komisije za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga koji su predstavili svoj rad i aktivnosti. 

Posljednjeg dana konferencije učesnici konferencije su posjetili Narodnu Skupštinu Republike Srpske gdje su imali priliku predstaviti svoj plan rada predstavnicima vlasti, te postaviti pitanja vezana za srednjoškolsko obrazovanje. Prisutni gosti su bili ispred Republičkog pedagoškog zavoda, predstavnici Ombudsmana za djecu RS, predstavnici Ministarstva prosvjete i kulture, i Ministarstva porodice, omladine i sporta, kao i predsjednica Vijeća naroda. 

Prisutnim srednjoškolcima se obratio i predsjednik Narodne skupštine, koji je predstavio rad i aktivnosti Narodne skupštine, kao i procedure donošenja i usvajanja zakona. 

 
Razvoj vijeća učenika i osnivanje Mreže vijeća učenika kantona omogućili OKC Banja Luka i National Endowment for Democracy (NED).

Copyright © by OKC 2008 | Design by ReCreative Solutions