TRENING ZA PREDSTAVNIKE MREVUK-A UNSKO - SANSKOG KANTONA
DATUM: 24.10.2016


Mreža vijeća učenika Unsko-sanskog kantona je od 21. do 23. oktobra u Hotelu „Park“ u Bihaću održala trodnevni trening za predsjednike vijeća učenika čiji je cilj bio povezivanje,razmjena ideja, diskusija o problemima koji su zajednički srednjoškolcima kantona, te razmjena iskustava dobre prakse u radu vijeća učenika  sa prostora USK-a.

Takođe, u sklopu ovog trodnevnog treninga lideri svih srednjih škola USK-a su birali svoje rukovodstvo, planirali svoje godišnje aktivnosti i diskutovali o tome kako da pokrenu i motivišu učenike svojih škola da budu što aktivniji i da pokreću pozitivne promjene u svom društvu.

Predsjednici vijeća učenika, koji predstavljaju sve srednjoškolce USK-a, su složni u tome da mijenjanjem svijesti srednjoškolaca i njihovim motivisanjem da budu promjena koju žele da vide u društvu, čine dobro našoj zajednici i stvaraju uslove za poboljšanje svoje budućnosti, ali i generacija koje dolaze.

 
Razvoj vijeća učenika i osnivanje Mreže vijeća učenika kantona omogućili OKC Banja Luka i National Endowment for Democracy (NED).

Copyright © by OKC 2008 | Design by ReCreative Solutions