TRENING MRESVUBIH-A
DATUM: 03.10.2016


U periodu od 28. do 30.9.2016. godine u Hotelu ,,Hollywood" u Sarajevu održan je trening kojem su prisustvovali treneri Mreže savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine.

Za vrijeme trajanja treninga analiziran je dosadašnji rad kantona/regija, njihovih problema i eventualna rješenja. Problemi su se uglavnom ogledali u lošoj komunikaciji, pasivnosti i manjku podrške uprava škola i ministarstava. Motivacija i afirmacija članova vijeća učenika u školama i predsjednika vijeća učenika škola, sastanci sa upravama škola uz veliku podršku trenera, te zbližavanje sa ministarstvima su prijedlozi rješenja ovih problema. 

Kampanja pod nazivom "Izbori nisu dječija igra" je zaključena debatom "Želim upoznati onoga za koga glasam" održanoj u petak, 30.9. od 11:00 časova u prostorijama hotela. Debati su prisustvovali politički kandidati političkih partija sa područja Kantona Sarajevo. Osim njih i učesnika seminara, prisustvovalo je i 25 srednjoškolaca Kantona Sarajevo, kao i brojni mediji. Politički predstavnci su se obratili prisutnim predstavljajući sebe, svoje partije, te svoj dosadašnji i budući rad. Srednjoškolci su im ovom prilikom iznijeli svoje zahtjeve, te postavljali pitanja i na taj način se uključili u ovu sferu bitnu za svakog pojedinca.

  Izvještaj sastavila:

Aida Osmanagić, predsjednica mreVUK-a Kantona Sarajevo

 
Razvoj vijeća učenika i osnivanje Mreže vijeća učenika kantona omogućili OKC Banja Luka i National Endowment for Democracy (NED).

Copyright © by OKC 2008 | Design by ReCreative Solutions