TRENING ZA PREDSTAVNIKE MREVUK-A SREDNJOBOSANSKOG KANTONA
DATUM: 07.03.2016
Trening za predstavnike mreVUK-a Srednjobosanskog kantona održao se od 04. do 06. marta 2016. u Travniku u prostorijama Fakulteta za tehničke studije i Edukacijskog fakulteta, Univerziteta u Travniku, dok su učesnici seminara bili smješteni u Motelu “Aba”.

 U prvom dijelu treninga učesnici su razgovarali o aktivnostima koja su realizovane u prvom polugodištu šk. 2015/16. godine i uradili evaluaciju rada kantona tokom prvog polugodišta.

Drugi dio treninga je bio usmjeren na projekat "Izučavanjem istorije do pomirenja". U ovom dijelu su učesnici pogledali film o Gavrilu Principu i nakon toga imali veoma zanimljivu debatu. Cilj same radionice je bio razgovarati sa srednjoškolcima o dešavanjima u Sarajevu 1914. godine, kao i uticaju tih dešavanja na današnju političku, ekonomsku i socijalnu situaciju u našoj zemlji.

Isplanirane su i aktivnosti koje će se realizovati u drugom polugodištu, a koje imaju za cilj promovisanje prava i obaveza srednjoškolske populacije. Među aktivnostima ističu se one koje imaju za cilj usvajanje znanja i vještina neophodnih za pisanje projektnih prijedloga.

 

 
Razvoj vijeća učenika i osnivanje Mreže vijeća učenika kantona omogućili OKC Banja Luka i National Endowment for Democracy (NED).

Copyright © by OKC 2008 | Design by ReCreative Solutions