TRENING ZA PREDSTAVNIKE MREžE VIJEćA UčENIKA ZENIčKO-DOBOJSKOG I BOSANSKO-PODRINJSKOG KANTONA
DATUM: 22.03.2016


U periodu od 18. do 20. marta 2016. godine održan je drugi godišnji trening za predstavnike Mreže vijeća učenika Zeničko - dobojskog i Bosansko - podrinjskog kantona.

Članovi vijeća učenika su učestvovali  u edukativnoj radionici „Izučavanjem istorije do pomirenja". U okviru treninga su pogledali dokumentarni film o Prvom svjetskom ratu i povodu za sam događaj, Gavrilu Principu te iznosili svoje stavove u vezi sa temom. Učesnici su pomno pratili film te su mogli diskutovati o tom kakav se uticaj vrši na razmišljanje mladih ljudi kroz generacije kada je u pitanju ovaj događaj.Iistorija je bitna, jer ako ne poznajemo istoriju onda smo skloni ponavljati iste greške.

 

Da je trening uspješno realizovan moglo se zaključiti po komentarima i utiscima tokom evaluacije treninga. Učesnici su bili jako zadovoljni sa drugačijim konceptom rada, novim vježbama te motivacijom i pozitivnom energijom koju su na njih prenosili treneri. Predstavnici mreže vijeća učenika oba kantona sa novoizabranim rukovodstvima, motivisani, osnaženi i spremni su za implementaciju aktivnosti koje ih čekaju u narednom periodu, a sve u cilju unapređenja obrazovnog sistema u BiH.

 

 
Razvoj vijeća učenika i osnivanje Mreže vijeća učenika kantona omogućili OKC Banja Luka i National Endowment for Democracy (NED).

Copyright © by OKC 2008 | Design by ReCreative Solutions