TRENING ZA PREDSTAVNIKE MREVUK-A KANTONA SARAJEVO
DATUM: 21.03.2016
 U periodu od 16. do 18. marta 2016. godine realizovan je drugi godišnji trening Mreže vijeća učenika Kantona Sarajevo. Bila je ovo prilika da se prezentuju sve implementirane aktivnosti, ali i da se detaljno finaliziraju one čija realizacija tek slijedi.

Kroz trodnevni trening zasnovan na interakciji između učesnika i trenera, predsjednici i predstavnici vijeća učenika srednjih škola Kantona Sarajevo su jedni s drugima dijelili  primjere dobre prakse u radu, kao i načine na koje su se borili s izazovima u proteklom periodu.

 

Drugi dio treninga je bio usmjeren na projekat "Izučavanjem istorije do pomirenja". Učesnici su pogledali film o Gavrilu Principu i nakon toga imali veoma zanimljivu debatu. Cilj same radionice je bio razgovarati sa srednjoškolcima o dešavanjima u Sarajevu 1914. godine, kao i uticaju tih dešavanja na današnju političku, ekonomsku i socijalnu situaciju u zemlji.

 
Razvoj vijeća učenika i osnivanje Mreže vijeća učenika kantona omogućili OKC Banja Luka i National Endowment for Democracy (NED).

Copyright © by OKC 2008 | Design by ReCreative Solutions