TRENING ZA PREDSTAVNIKE MRESVUBIH-A U SREBRENIKU
DATUM: 12.10.2015


Treningu su prisustvovali članovi novoizabranog rukovodstva Mreže Savjeta/Vijeća učenika Bosne i Hercegovine (mreSVUBiH) i treneri.

Trening je sadržavao sljedeće tačke dnevnog reda:
1.) Nova web stranica Mreže savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine (mreSVUBiH)
2.) Kodeks rada Mreže savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine (mreSVUBiH)
3.) Kampanja Mreže savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine (mreSVUBiH)

 

Ø  Nova web stranica Mreže Savjeta/Vijeća učenika Bosne i Hercegovine (mreSVUBiH)

Pored stranica koje Mreža Savjeta/Vijeća učenika Bosne i Hercegovine (mreSVUBiH) već posjeduje (www.mrevuk.net i www.mresurs.net) tim je došao na ideju o kreiranju nove zajedničke strnicewww.mresvubih.net. Na novoj stranici Mreže savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine (mreSVUBiH) našli bi se savjeti za srednjoškolce, edukativni sadržaji, obavijesti za stipendije, seminare i volontiranje, primjeri dobre prakse, motivacione poruke, online SOS kutija i mnoge druge pogodnosti za srednjoškolce. 

Ø  Kodeks rada Mreže Savjeta/Vijeća učenika Bosne i Hercegovine (mreSVUBiH)

Kako bi Mreža Savjeta/Vijeća učenika Bosne i Hercegovine (mreSVUBiH) postala još ozbiljnije tijelo i omogućila međusobno poštivanje unutar tima i od strane svih predstavnika srednjoškolaca, usvojen je "Kodeks rada Mreže Savjeta/Vijeća učenika Bosne i Hercegovine (mreSVUBiH)".

Na samom početku kodeksa postavljena je struktura Mreže Savjeta/Vijeća učenika Bosne i Hercegovine (mreSVUBiH) tj. tim koji ga sačinjava. Kodeks rada Mreže Savjeta/Vijeća učenika Bosne i Hercegovine (mreSVUBiH) broji ukupno 34 člana koji su podijeljeni u sedam kategorija.

Nakon istraživanja kroz koje će proći sve škole u Bosni i Hercegovini kao i online ankete saznaće se podaci koji će igrati važnu ulogu u daljem procesu istraživanja ovog problema i kreiranja koraka i aktivnosti do njegovog rješenja. Na treningu su sastavljena potencijalna pitanja koje bi istraživanje moglo sadržati.

Završna akcija ove aktivnosti "ŽELIMO (NEFORMALNO) ZNATI" odvijaće se u Sarajevu. Nakon diskusije na ovu temu slijedi Sajam neformalnog obrazovanja na kojem će prisustvo imati nekoliko nevladinih organizacija iz svake regije/kantona kako bi predstavili svoj rad i na ovaj način srednjoškolcima prikazali važnost neformalnog obrazovanja.

 

 

Izvještaj sastavila: Šarić Lejla

 
Razvoj vijeća učenika i osnivanje Mreže vijeća učenika kantona omogućili OKC Banja Luka i National Endowment for Democracy (NED).

Copyright © by OKC 2008 | Design by ReCreative Solutions