IZVJEšTAJ SA TRENINGA ZA TRENERE U SREBRENIKU
DATUM: 15.06.2015
U periodu od 12. do 14.06.2015. god. u Srebreniku održan je napredni trening za trenere mreSVUBiH-a.Glavni cilj okupljanja bio je kreiranje plana za dalji razvoj i unaprijeđenje Mreže savjeta/ vijeća učenika Bosne i Hercegovine.


Prisutni treneri kroz diskusiju  su iznijeli svoje ideje i mišljenja kako bi pospješili dalji rad srednjoškolaca u našoj zemlji. U predstojećoj školskoj godini treneri su iskazali da se žele više posvetiti edukaciji kako bi kroz interaktivne i zanimljive radionice srednjoškolcima prenijeli svoje znanje i iskustvo koje će im pomoći u savladavanju srednjoškolskih izazova.

Imajući u vidu koliko je važna saradnja i podrška Ministarstva obrazovanja, u narednom periodu planirane su aktivnosti koji će održati i poboljšati saradnju mreSVUBiH-a sa ministrima obrazovanja na entitetskom nivou.


Takođe, planirano je ostvarivanje saradnje i partnerstava sa drugim organizacijama i inistitucijama koje se bave pitanjima mladih na područiju Bosne i Hercegovine a koje će prepoznati značaj i podržati rad naše mreže a sve u cilju stvaranja bolje sredine za razvijanje kapaciteta mladih ljudi i poboljšanja položaja srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini.

 
Razvoj vijeća učenika i osnivanje Mreže vijeća učenika kantona omogućili OKC Banja Luka i National Endowment for Democracy (NED).

Copyright © by OKC 2008 | Design by ReCreative Solutions