IZVJEšTAJ SA TRENINGA MRESVUBIH-A U TREBINJU
DATUM: 10.04.2015


Trening Mreže savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine održan je u periodu od 2 - 6.4.2015. godine, u Hotelu ,,Leotar'' – Trebinje. Na treningu je prisustvovalo rukovodstvo mreSVUBIH-a.

Trening je podrazumijevao sljedeće teme:

- Završna aktivnost u Sarajevu;

- Unapređenje programa.

 

Završna aktivnost u Sarajevu

 

Prvi dio treninga bio je posvećen razradi završne aktivnosti koja je osmišljena tako da razbije monotoniju svakodnevnice, zabavi učesnike i skrene pažnju na problem na koji se bazira, a to je ,,odliv mozgova''.  Neki od dijelova aktivnosti jesu igrokaz ,,granični prijelaz'', nastup Amela Ćurića i koreografija ispisivanja riječi ,,ostati''.

 

Jedna od aktivnosti na treningu bila je davanje prvih asocijacija prezentaciju fotografija koje su slali članovi Mreže i predstavljale su razvoj Mreže. Upravo ova aktivnost otvorila je razgovor o radu, razvoju i unapređenju Mreže.

 

Unapređenje programa

 

U drugom dijelu treninga, tema je bilo unapređenje programa. Učesnici su tokom treninga došli do brojnih ideja za unapređenje. Neke od tih ideja jesu edukativni seminari za predstavnike mreža kantona/regija/distrikta na kojima bi predstavnici sticali vještine vezane za liderstvo. Od ostalih ideja tu su rangiranje mreža po aktivnosti i izvršenim aktivnostima, iščitavanje obaveza koje je predsjednik dužan da ispunjava i karakteristika koje bi trebao da ima neposredno prije izbora rukovodstva mreža kantona/regija/distrikta.

 

 

 
Razvoj vijeća učenika i osnivanje Mreže vijeća učenika kantona omogućili OKC Banja Luka i National Endowment for Democracy (NED).

Copyright © by OKC 2008 | Design by ReCreative Solutions