IZVJEšTAJ SA TRENINGA MREVUK-A HERCEGBOSANSKE žUPANIJE
DATUM: 16.03.2015


U Hotelu „Dinara“ u Livnu, od 13. do  15. marta 2015. godine je održan drugi trening Mreže vijeća učenika hercegbosanske županije u školskoj godini 2014/15.godini.  Na treningu je sudjelovalo petnaest predstavnika mreže vijeća učenika i četiri trenera.

 

Ključne teme treninga su bile:

- pregled prvog polugodišta školske godine 2014./15.

- pisanje izvještaja za ministra obrazovanja hercegbosanske županije od strane predsjednika Vijeća učenika svake škole

- razrada akcija: „Bumerang“ i „Gradimo mostove, rušimo zidove“

- izbor za PR-a mreže hercegbosanske županije

 

„Bumerang“

 

U svakom od gradova hercegbosanske županije, sedam dana prije akcije „Gradimo mostove, rušimo zidove“ jedan od predstavnika mreže će po gradu, na vidljivim i prometnim mjestima, zalijepiti plakate koji će upućivati na akciju „Gradimo mostove, rušimo zidove“.

 

„Gradimo mostove, rušimo zidove“

 

„Gradimo mostove, rušimo zidove“ je akcija koja će se održati 11. maja 2015. godine u Livnu. Akcija će biti održana na Trgu Kralja Tomislava, a u sklopu te akcije organizovaće se i, već tradicionalni, „Zaigraj za mreVUŽ“. Na već spomenutoj lokaciji će biti okačena dva platna na kojima će učenici pisati zbog čega su zadovoljni, odnosno nezadovoljni obrazovanjem u Bosni i Hercegovini.  

 

 Izvještaj sastavio:

Roberto Repić

PR Mreže Vijeća učenika hercegbosanske županije

 

 
Razvoj vijeća učenika i osnivanje Mreže vijeća učenika kantona omogućili OKC Banja Luka i National Endowment for Democracy (NED).

Copyright © by OKC 2008 | Design by ReCreative Solutions