TRENING MREVUK-A HERCEGOVAčKO - NERETVANSKOG I ZAPADNOHERCEGOVAčKOG KANTONA
DATUM: 02.03.2015
Od 26. do 28.02.2015. održan je trening za predstavnike mreVUK-a Hercegovačko- neretvanskog kantona i Zapadnohercegovačkog kantona/ županije, u Hotelu ,,City“ u Mostaru,  na kome je prisustvovalo 32 predstavnika vijeća učenika.

Teme koje su se obrađivale na treningu su:

-          Kako radi rukovodstvo mreže,

-          Biranje prelaznog rukovodstva,

-          Kampanja „Otići ili ostati“,

-          Aktivnosti u našoj županiji,

-          Diskusija na temu „Perspektiva“.

 

Aktivnosti i rokovi za svaku pojedinačnu aktivnosti koje su isplanirane na treningu za naredni period su:

 

„Svi na radionu, za sretnu vasionu“ održava se u petak, 6.3.2015. ispred Mepas Malla u Mostaru na platou centra. Biće pet timova po pet ljudi, koji će morati preći određeni poligon u što kraćem vremenu kako bi pobijedili. Poligon se sastoji od 7 igara te raznih prepreka.
Rat boja“ se održava 20.3.2015. ispred Mepas Malla. Na platou centra biće veliko platno i boje sa kistovima, gdje će svaki srednjoškolac moći napisati svoje (ne)zadovoljstvo i poruku koju žele prenijeti svojoj školi ili samom ministarstvu.

„Bumerang“ zašto odlazimo? Crnim slovima na bijelom papiru polijepiti po gradu, a dve sedmice  nakon napisati razloge zašto trebamo ostati.
Na Španjolskom trgu biće srednjoškolci obučeni u doktore, građevinare, ekonomiste..koji su svoje obrazovanje završili u BiH, a jako su uspješni. To će prikazati predstavom koju će izvoditi. Završetak akcije će se obilježiti puštanjem bijelih balona.
Perspektiva“ emisija o podjeljenosti Mostara koja je uzburkala cijeli Mostar te naše srednjoškolce stavila u prvi plan. Pisanje izvještaja medijima o nepodržavanju od strane srednjoškolaca teme obrađene u „Perspektivi“ jer je prikazano ono što srednjoškolci ne misle.

 

 

 

 

 

 

 

 
Razvoj vijeća učenika i osnivanje Mreže vijeća učenika kantona omogućili OKC Banja Luka i National Endowment for Democracy (NED).

Copyright © by OKC 2008 | Design by ReCreative Solutions