IZVJEšTAJ SA TRENINGA MREVUK-A UNSKO-SANSKOG KANTONA
DATUM: 09.02.2015
Trening je održan  od 4. do 6. febrauara 2015. godine, gdje su prisustovali predstavnici  19 srednjih škola Unsko-sanskog  kantona.

 U sklopu treninga održana je posjeta Skupštini USK-a, gdje su učenici  održali prezentaciju o mreVUK-u USK-a, uključujući i akcije koje su realizovali u školskoj 2013/14 godini.

 

Na treningu je analiziran dosadašnji rad, otklonjeni problemi u mreži i predstavljen je plan za realizaciju kampanje „Otići ili ostati“.Ova aktivnost podrazumijeva  sastanak predsjednika VU svih srednjih škola unutar jednog grada radi dogovora i podijele zadataka:  postavljanje fb statusa 5 dana prije realizovanja glavne  aktivnosti (lokacija, vrijeme, datum), postavljanje dogovorene profilne slike, podjela flajera i postavljanje plakata, čija će se izrada finansirati iz budžeta Vijeća učenika.


Performans koji se sastoji od nastupa lokalnog benda, tokom kojeg će  građani imati priliku da izraze svoje mišljenje o prednostima i nedostacima ostajanja  odnosno odlaska iz BiH tako što će iste napisati na  papir i ubaciti ga u ‘’Otići ili ostati’’ kofer;  javne tribine i flash mob-a.
 Glavna aktivnost mora biti najavljena i popraćena medijima, što uključuje najavljivanje iste na lokalnim radio-televizijama i portalima, kao i na kantonalnoj RTV USK.
Također planirano je pozivanje lokalnih vlasti da podrže kampanju.

Izvještaj sastavio: Benjamin Bender, 

predsjednik mreVUK-a Unsko-sanskog kantona

 
Razvoj vijeća učenika i osnivanje Mreže vijeća učenika kantona omogućili OKC Banja Luka i National Endowment for Democracy (NED).

Copyright © by OKC 2008 | Design by ReCreative Solutions