O DOSADAšNJIM AKTIVNOSTIMA MJEšOVITE SREDNJE šKOLE IZ BIHAćA I PLANOVI ZA 2010/2011. GODINU
ŠKOLA:JU Mješovita srednja škola, Bihać
DATUM: 22.11.2010

U prethodnoj školskoj godini Vijeće učenika naše škole je radilo na više projekata među kojim su:

- prikupljanje donacija za izgradnju školske dvorane,

- prikupljanje donacija za renoviranje unutrašnjosti škole,

- humanitarne akcije za siromašnu djecu, ljude i beskućnike,

- prikupljanje stručne literature za ekonomske smerove,

- obnavljanje školske biblioteke,

- prikupljanje lektira i drugih knjiga za biblioteku.

 

Prvim projektom: „Prikupljne donacija za izgradnju školske dvorane" skupili smo novac sa kojim se započelo izgradnja dvorane....

 

Drugim projektom: „Prikupljanje donacija za renoviranje unutrašnjosti škole" koji je uspješno realizovan. Škola je bila dosta uništena ali realizacijom ovog projekta učeinice su renovirane i mnogo su ljepše...

 

Trećim projektom:"Humanitarne akcije za siromašnu djecu, ljude i beskućnike" skupili smo novac, hranu, odjeću i sl. Sva prikupljena sredstva smo lično predali ovim socijalno ugroženim osobama.

 

Četvrtim projektom: „Prikupljanje stručne literature, za ekonomske smjerove" omogućili smo neophodnu literaturu ekonomskim smjerovima kako bi što kvalitetnije izvodili nastavu.

 

Petim i šestim  projekatom:"Obnavljanje školske biblioteke i Prikupljanje lektira i drugih knjiga" uspjeli smo da renoviramo unutrašnjost biblioteke(vlaga je uništila zidove) , i da na nivou škole prikupimo lektiru i knjige za školsku biblioteku i time obogatimo našu biblioteku.

 
Razvoj vijeća učenika i osnivanje Mreže vijeća učenika kantona omogućili OKC Banja Luka i National Endowment for Democracy (NED).

Copyright © by OKC 2008 | Design by ReCreative Solutions