TRENING ZA PREDSTAVNIKE MREVUK-A SREDNJOBOSANSKOG KANTONA
DATUM: 07.04.2017


Srednjoškolci nisu samo učenici nego doprinos zajednici i budućnosti a to su pokazali 05.i 06.aprila 2017. godine. Srednjoškolci Srednjobosanskog kantona prisustvovali su treningu Mreže vijeća učenika Srednjobosanskog kantona koji je održan u prostorijama Motela „Bor“ u Vitezu. Na ovom treningu srednjoškolci su imali priliku da kroz interaktivne radionice, kreativno izražavanje, timske vježbe, prije svega jačaju svoje kapacitete, osobine i vještine. Kako su i sami učesnici ovog seminara rekli, učešće im je pomoglo da prošire svoje vidike, oslobode se straha od govora pred velikom grupom ljudi te pojačaju motivaciju za dalji rad i napredak

Pored mnogo ideja koje su se preplitale na ovom dvodnevnom treningu, odlučili su da naprave zajedničku aktivnost tzv.“mreVUKlijada“ kako bi umrežili, upoznali sve srednje škole SBK i stvorili još jednu pozitivnu sliku srednjoškolaca u BiH. Sastanku je također prisustvovala i Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK Katica Čerkez koja je sa prisutnima razgovarala o trenutnoj situaciji u kantonu na polju obrazovanja, te je vođena diskusija o problemima i načinima njihovog rješavanja. Na sastanku je i predstavljen i rad Mreže Vijeća učenika SBK,  aktivnosti, te planovi i ciljevi za dalji rad.

 
Razvoj vijeća učenika i osnivanje Mreže vijeća učenika kantona omogućili OKC Banja Luka i National Endowment for Democracy (NED).

Copyright © by OKC 2008 | Design by ReCreative Solutions