TRENING ZA PREDSTAVNIKE MREVUK-A KANTONA TUZLA, POSAVSKE žUPANIJE I BRčKO DISTRIKTA
DATUM: 03.04.2017


Da bosanskohercegovački srednjoškolci nisu pasivni i ne miruju pokazali su i 30. i 31.marta. Naime srednjškolci sa područija Tuzlanskog kantona, Brčko distrikta i Posavske županije prisustvovali su treningu Mreže vijeća učenika. Ovaj trening je održan u prostorija Katoličkog školskog centra „Sveti Franjo“ u Tuzli.  Na ovom treningu srednjoškolci su imali priliku da kroz interaktivne radionice, kreativno izražavanje, timske vježbe, prije svega jačaju svoje kapacitete, osobine i vještine.

Kako su i sami učesnici ovog seminara rekli, učešće im je pomoglo da prošire svoje vidike i oslobode straha od govora pred velikom grupom ljudi. Na ovom treningu je izabrano i novo rukovodstvo Mreže vijeća učenika Tuzlanskog kantona tako da je Lejla Halilović postala nova  presjednica, a njeni zamjenici su Ajna Mulahalilović i Tarik Mustafić, a novi PR Mreže vijeća učenika Tuzlanskog kantona  je Memišević Amel. Razgovarali smo sa presjednicom Mreže vijeća učenika TK koja je izjavila je zadovoljstvo što MrežuvVijeća učenika TK čine mladi, ambiciozni ljudi koji su željni promjena i da se napokon shvati da naši srednjoškolci nisu problem već resurs koji ova država posjeduje.

Pored održavanja treninga ovaj dan je bio značajan i zbog toga što su se predstavnici Mreže vijeća učenika TK-a posjetili Skupštinu ovog kantona i održali sastanak sa Komisijom za obrazovanje TK. Sastanku je također prisustvovala i predstavnica Ministarstva za obrazovanje i nauku TK. Na sastanku je predstavljen rad Mreže vijeća učenika TK, aktivnosti, te planovi i ciljevi za dalji rad.

 

 

 
Razvoj vijeća učenika i osnivanje Mreže vijeća učenika kantona omogućili OKC Banja Luka i National Endowment for Democracy (NED).

Copyright © by OKC 2008 | Design by ReCreative Solutions